CDA Roermond

Nieuws archief

Rianne Donders-de Leest nieuwe burgemeester Roermond

Rianne Donders-de Leest (CDA) wordt de opvolger van burgemeester Peter Cammaert van Roermond. Sinds 2004 is zij burgemeester van het Brabantse Geldrop-Mierlo, dat ze nu dus inruilt voor onze fraaie bisschopsstad. Het CDA Roermond is ingenomen met deze voordracht van de gemeenteraad.

De nieuwe burgemeester van Roermond heeft haar sporen in bestuurlijk Nederland meer dan verdiend. Voor het burgemeesterschap in Geldrop-Mierlo is zij vanaf 2000 wethouder en loco-burgemeester in Etten-Leur geweest. In 1990 kwam ze daar voor het eerst in de gemeenteraad terecht. Ze is dus bijna 25 jaar actief in de gemeentelijke politiek.

In haar functie als burgemeester heeft zij zich intensief ingezet om de intergemeentelijke samenwerking in haar regio succesvol te maken. Het CDA Roermond verwacht ook in Midden-Limburg veel van haar op dit terrein.

Met de komst van Rianne Donders-de Leest als burgemeester komt een einde aan een periode van drie jaar interim-burgemeesters. Roermond kijkt uit naar een burgemeester waarop bestuurlijk Roermond de komende jaren kan bouwen. Een stabiel stadsbestuur kan de ambities van de stad met succes oppakken en de juiste verbindingen maken in de regio. 

Rianne Donders-de Leest is de eerste vrouwelijk burgemeester in onze bisschopsstad. Ze schrijft dus geschiedenis. Het CDA Roermond wenst haar heel veel succes  en kijkt uit naar een constructieve samenwerking.

Rianne Donders-de Leest is geboren op 22 juli 1960. Ze is afkomstig uit het onderwijs, zij was o.a. werkzaam op een basisschool in Etten-Leur.

cda-facebook