CDA Roermond

Nieuws archief

Nieuwe coalitie Roermond

Roermond heeft een nieuwe coalitie van CDA, PvdA en de O5. Partijen hebben dinsdagavond overeenstemming bereikt over programma en wethoudersverdeling. Dat liet "eine blieje fractieveurzitter" Angely Waajen weten. Woensdag 5 december om 12.00 uur is in het Stadhuis een persconferentie.

Persbericht


Op 20 november jl. heeft de informateur, mevrouw Van Rooy, het eindverslag van de informatieopdracht voor een nieuwe coalitie in Roermond opgeleverd. Conform de conclusie van dit eindverslag zijn ondergetekenden als formateurs aan de slag gegaan om te bekijken of er een coalitieakkoord tussen CDA, PvdA, Demokraten Swalmen, Groen Links, Stadspartij Roermond, D66 en Roermond Sociaal kon worden gevormd waarbij het huidige coalitieakkoord uitgangspunt blijft maar van accenten kan worden voorzien waarin partijen zich herkennen. Daarnaast hebben wij ons gebogen over de invulling van de wethoudersposten. De afgelopen weken hebben hierover gesprekken plaatsgevonden. Nu zijn we zover dat wij u het resultaat kunnen presenteren.
Wij nodigen u bij dezen dan ook graag uit voor de persconferentie over de nieuwe coalitie Roermond. Deze vindt plaats op woensdag 5 december om 12.00 uur in de Statenzaal van het stadhuis, Markt 31.

Met vriendelijke groeten,

de formateurs

Angely Waajen, Els Thissen en Marianne Smitsmans

cda-facebook