CDA Roermond

Nieuws archief

CDA tegen verplaatsing coffeeshops

De discussie over de locatie en overlast van Coffeeshops laait in een keer op in Roermond, na een verzoek van de eigenaar om zijn beide coffeeshops naar een grotere locatie nabij het retailpark te verplaatsen. Het CDA is uberhaupt geen voorstander van coffeeshops. We moeten af van het beeld dat alcohol en drugs niet gevaarlijk zijn. Het aantal coffeeshops, zeker in de buurt van scholen (waar bovenstaand voornemen tot verhuizen ook op gericht is; BC Broekhin), moet verder worden verminderd.

Het CDA Roermond is van mening dat in deze het coalitieprogramma helder en duidelijk is (eerst onderzoek dan pas debat over verplaatsing). De overlast lijkt vooralsnog beheersbaar op de huidige locaties. In dat opzicht heeft geen van de partijen daar de afgelopen maanden twijfel over gehad en vragen over gesteld. Mocht dit niet zo zijn onderzoek dan de oorzaken en pak de handel en criminaliteit harder aan. Zoals we voorheen ook met succes hebben gedaan.
Het CDA Roermond is dus eerder voor vermindering van het aantal coffeeshops dan voor verplaatsing. Daarnaast scharen wij ons achter het Collegestandpunt dat kleinschaligheid de voorkeur verdiend boven grootschaligheid.

cda-facebook