CDA Roermond

Nieuws archief

CDA Roermond kiest voor soliditeit

Deze week heeft het CDA Roermond de lijst openbaar gemaakt voor de gemeenteraadsver-kiezingen op 21 maart a.s. De lijst straalt degelijkheid en vertrouwen uit. Alle dorpen en wijken in Roermond zijn vertegenwoordigd, jong en oud doen mee en in de kop van de lijst zijn vertrouwde en bekende namen terug te vinden. Met maar liefst vier vrouwen in de top tien onderscheidt het CDA Roermond zich van veel partijen. Er doen achtentwintig kandidaten mee aan de verkiezingen, zes meer dan in 2014.

De lijst wordt aangevoerd door de huidige wethouder Economische Zaken, Angely Waajen. Ze wordt gevolgd door de harde kern van de huidige raadsfractie onder leiding van fractievoorzitter Marc Breugelmans, die op plaats 2 staat. Ook Marij Cox (3), Leon Guffens (4) en Faruk Aslankurt (5) worden beloond voor hun inzet en inbreng de afgelopen vier jaar. Huidig raadslid Wim Kemp (28) zal als lijstduwer fungeren, zoals in 2014. Hij ambieert opnieuw een raadszetel.

Jong talent
Jan-Nick van der Broek (20 jaar) is op plaats 6 de eerste jongeling op de lijst. De lijst van het CDA Roermond kent maar liefst 6 kandidaten onder de 30 jaar! Op 13 vinden we Thijs Guffens uit Herten . Hij is dit jaar met zijn 17 jaar wellicht de jongste deelnemer aan de gemeenteraadsverkiezingen! Kay Beek (25 jaar) op 12, Ingrid Breugelmans (28 jaar) op 14, Joep Niessen (25 jaar) op 15 en Emile Waajen (22 jaar) op 17 maken de jeugdige talentengroep compleet.


Kansrijk
Loes van de Voort (7), Marieke Wijnbeld (8), Tony Tonnaer (9) en Pieter van Melick (10) zijn de ‘runners up’ op de CDA-lijst. Allen hebben zich al jaren op de achtergrond ingezet voor het CDA Roermond. Als commissielid, in de steunfractie en in het bestuur hebben zij al veel politieke ervaring opgedaan.

Swalmen goed vertegenwoordigd
Opvallend op de lijst van het CDA is de ruime steun en vertegenwoordiging uit Swalmen. Er prijken maar liefst 6 kandidaten uit het kerkdorp op de lijst. De bekendste namen zijn huidig CDA-voorzitter Pieter van Melick (10), Toon Slijpen (20; voormalig chef politie bij de basiseenheid Swalmen), Wim Beurskens (21; oud huisarts en voorzitter van de Passiespelen Tegelen) en Frans van Dael (25; voormalig wethouder van Swalmen).

Midden in de samenleving

De hele kandidatenlijst van het CDA Roermond ademt een sfeer van grote maatschappelijke betrokkenheid uit. Zo is Jos Smits (22) lid van het wijkteam Kemp-Kitskensberg-Heide en voorzitter van de bewonersgroep Kitskensberg e.o. en bekleed Miep Kaiser-Koonen (16) landelijk het secretariaat van Vincentius Vereniging Nederland. Detlev Hagenaars (18) is voorzitter van EHBO vereniging Roermond en Marieke Wijnbeld (8) is voorzitter van de Samenloop voor Hoop. Vrijwel alle kandidaten hebben hun sporen maatschappelijk ruimschoots verdiend. Het is een kandidatenlijst geworden van mensen die echt midden in de samenleving staan. Samen zijn wij Roermond!
 

cda-facebook