CDA Roermond

Nieuws archief

Angely Waajen beoogd lijsttrekker CDA Roermond

Tijdens de algemene ledenvergadering van 16 april a.s. draagt het bestuur van het CDA Roermond Angely Waajen voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

Angely Waajen volgt Wim Kemp op, die de laatste twee gemeenteraadsverkiezingen de Roermondse CDA-lijst aanvoerde. Wim Kemp, momenteel wethouder, heeft zich niet beschikbaar gesteld als lijsttrekker. Als de ledenvergadering haar fiat geeft aan de voordracht van Angely Waajen, dan wordt zij de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de Roermondse CDA-afdeling.

Angely Waajen is geen onbekende in de politiek. Sinds 2010 maakt zij deel uit van de gemeenteraadsfractie van het CDA. In 2011/2012 volgde zij met succes de TalentAcademie van het landelijke CDA. In september 2012 heeft zij het fractievoorzitterschap op haar schouders genomen. In een turbulente politieke periode, het aftreden van een wethouder en het uiteenvallen van de coalitie, heeft zij haar politiek talent al getoond. Onder haar bezielende leiding is een nieuwe coalitie tot stand gekomen, waardoor de bestuurbaarheid van Roermond voor het komende jaar is geborgd.

In het dagelijks leven is Angely Waajen (44 jaar) werkzaam als regio-secretaris Noord-Limburg bij de Limburgse Werkgevers Vereniging. Zij is gehuwd en moeder van twee kinderen.

cda-facebook