CDA Roermond

Nieuws archief

Afscheid van Nico Stijnen

Op woensdag 6 januari a.s. nemen we om 11.00 uur afscheid van oud-wethouder Nico Stijnen. Een markant en betrokken Roermondenaar en politicus is niet meer. Op 89-jarige leeftijd is hij in zijn slaap overvallen door de dood.

Het CDA herinnert Nico Stijnen als een betrokken en vooral ook gedreven bestuurder. Zeker voor de sport in Roermond ging zijn hard sneller kloppen. Nico Stijnen is lid geweest van Provinciale Staten en daarna wethouder van de gemeente Roermond voor het CDA.

Na zijn afscheid uit de actieve politiek richtte hij, samen met mensen uit allerlei maatschappelijke organisaties, het Roermonds Ombudsteam op. Dit team zette de schijnwerper op misstanden in de Roermondse samenleving. Nico Stijnen was een voorstander van politiek dicht bij de mensen.

Een ware ombudsman die er altijd voor heeft gepleit de politiek dicht bij de mensen te organiseren. Iets wat het CDA ook vandaag de dag in Roermond graag in de praktijk brengt, met dank aan Nico.

Roermond verliest een groots bestuurder. Het CDA zal zijn gedachtegoed en inzet voor de gemeenschap in alles voortzetten.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

cda-facebook